Maartens website

Lees eerst even dit:

Elke keer als mensen aan mij vragen wat ik wil hebben, gebiedt de eerlijkheid mij te antwoorden met “geluk en gezondheid”, maar blijkbaar is dat niet waar de meesten op doelen. Neen, men wilt weten welke materiële dingen ik verlang.

En die vraag komt altijd als een verassing, zelfs in aanloop naar Kerstmis. Materieel bezit doet mij erg weinig en het kan makkelijk een week duren vooraleer ik met één goed idee op de proppen kom. Maar ik ben geen eremiet en heb ook af en toe wel gewoon iets nodig om mijn leven zijn gang te laten gaan.

Voor zij die op zoek zijn naar iets waar ze mij en/of Jonathan een plezier mee kunnen doen: Ge zijt op het juiste adres. Op deze pagina lijsten wij samen doorheen het jaar allerlei dingen op die gekocht kunnen worden. Ze zijn gesorteerd op prijs om het gemakkelijk te maken voor u.
Om te voorkomen dat iets dubbel gekocht wordt: Als ge iets ziet dat gij gaat kopen, klik dan op de knop “Ik koop dat” zodat het voor anderen uit de lijst gehaald wordt! Dat 'iets' wordt dan als dusdanig aangemerkt en kan dan niet meer door anderen gekozen worden.
Merk ook op dat ik niet naar een naam of zo vraag; ik weet dus niet wie het is die iets voor mij zal kopen en ik krijg hier ook geen melding van. Zo zal het ook zeker een verrassing blijven!

Waar NIET te kopen

Er zijn enkele populaire winkels waar we niet van willen dat ge voor ons iets koopt. Die winkels zijn:

Amazon

Mogen wij u met aandrang vragen om NOOIT (en al zeker niet voor ons) iets bij Amazon te kopen: Amazon is één van 's werelds slechtste bedrijven waar mensenrechten met de voeten getreden worden, van de privacy van klanten tot en met arbeidsrechten van werknemers en alles daartussenin. Voor een steeds verder aangevulde lijst van wanpraktijken kunt u hier klikken. Serieus, als ge het nergens anders dan op Amazon kunt vinden, dan hebben wij VEEL liever dat ge gewoon niks koopt voor mij/ons dan dat ge aan dat bedrijf geld geeft, en dan zegt dat mijn uitleg hier u overtuigd heeft om dat te doen. Wij boycotten Amazon en het laatste wat wij willen is dat mensen door maatschappelijke druk om geschenken te geven geld spenderen aan dat bedrijf.

AliExpress en Wish

Niet alleen weigeren deze bedrijven de wettelijk verplichte taksen te betalen of zich te schikken naar de Europese wetgeving i.t.t. eerlijke Europese bedrijven, maar wij hebben ook gewoon geen zin dat ons geschenk na een maand al stuk is, ons huis doet afbranden of dat het ons kanker geeft. En nu denkt ge misschien dat ik fel aan het overdrijven ben, maar ik ben serieus, kijk daarvoor maar naar dit verslag van Zondag met Lubach.

Action

Niet zozeer een boycot zoals bij Amazon en AliExpress, maar gewoon een aanrader om daar sowieso niks te kopen want het is allemaal gewoon van de laagste kwaliteit. Mijn twee broers hebben daar allebei gewerkt en zullen dat beamen.

Moest ge nog vragen hebben, aarzel niet om mij te contacteren via mijn GSM-nummer of het contactformulier op mijn startpagina.

Voor Jonathan & Maarten:

Enkel voor Jonathan:

Enkel voor Maarten:

Apache online abonnement (~€90)

URL