Blog

Welcome to my blog. Here, I write about things that interest me. Politics, coding, studying, life, or anything else I fancy rambling about. If you're in luck, I may've written it in a language that you understand better than English.

rss_feed

Weekly

Hoera hoezee, goedemorgen weer! Er zijn enkele dingen gebeurd dus ik heb weer wel wat over de schrijven. Let's go!

NMBS

Ik heb nu eindelijk mijn vertragingsdocumenten ingediend aan het loket van de NMBS. En ook nog antwoord ontvangen.
En ja hoor, ik krijg een compensatie. van de dertig vertragingen worden er 25 goedgekeurd, met 8×25% + 17×50%, respectievelijk voor vertragingen van minstens 15 en minstens 30 minuten.

In totaal brengt mij dit €20,40 op. Niet al te slecht! Alhoewel… 't wordt in een soort online kas gedropt van de NMBS, dus ik kan er enkel NMBS-spulletjes mee kopen. Uiteindelijk komt het dus neer op een gratis tienrittenkaart en nog een klein extraatje. Oh en m'n geld vervalt in oktober volgend jaar. Allee, beter dan niets zeker!

Epurse

Lees: De UGent-equivalent van PingPing. De bedoeling is dat je dat thuis via de computer oplaad, alleen doet bijna niemand dat omdat je evengoed cash kunt betalen en de korting daarmee hetzelfde is. Maar Jonathan moet het efkens gebruiken voor de boekhouding, dus wilde ik daar ook een beetje geld opzetten. Alleen… Elke keer dat ik de JUISTE gegevens invoer, verschijnt er doodleuk:

ERROR: An error occured while processing your request.

En als ik foute gegevens ingeef, zegt ie: "Wrong username or password."

Maar misschien ligt het aan GNU/Linux, zeg je? Nope, op Windows 10 met Edge en Chrome hetzelfde verhaal; exact hetzelfde: Error bij juiste gegevens, "incorrect credentials" bij foutieve gegevens.

Een beetje informaticus verdenkt natuurlijk nu een fout in de software, zeker omdat Jonathan wel probleemloos kan aanmelden. Ik stuur dus een e-mail met exact de bovenstaande informatie. Met een voorgevoel dat ze iets gaan terugsturen in de trend van: "Ja 't zal toch gij zijn die het verkeerd heeft ingevuld."

Och en wat kreeg ik in mijn postbus binnen?

Meldt u zich zeker aan met uw gebruikersnaam, en bijvoorbeeld niet met uw UGent-adres? Indien [ja], bent u zeker van uw wachtwoord? Kan u met dat wachtwoord bijvoorbeeld wel aanmelden op Minerva?

Ik ben zeker, ik gebruik een wachtzinmanager, en Minerva werkt probleemloos. Oh en voordat je het voorstelt: Ja, mijn wachtzin voldoet aan de arbitraire eisen die worden gesteld aan wachtwoorden. Deze pagina van een van de grootste universiteiten van België maakt ook nergens gewag dat wachtwoordmanagers bestaan en misschien wel gebruikt zouden moeten worden.

GNU Emacs

Ik probeer stilletjes van Spacemacs af te geraken omdat het zo traag is. Ik ben daar nu al een tijdje mee bezig met een "eigen versie" van GNU Emacs te maken, en het maakt goede vorderingen! Ik zal er een leuke toets aan toevoegen van de Universiteit Gent, vooral in verband met de wiskunde die ze daar zo graag doceren. Het configuratiebestand zal dan ook te vinden zijn op Gitar. Als ik er tevreden genoeg van ben. Op dit moment heeft het nogal problemen als mijn laptop geen internetverbinding heeft, wat toch een achterlijke beperking zou zijn voor een programma dat gewoon tekstbestanden moet kunnen aanpassen.

Bij Mannu

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Mannu een soort van feestje bij hem thuis, en traditioneel ben ik daar ook op ingegaan.

Ik zou samen met Jorrit pendelen, maar ik dacht dat de trein om 5 voor 't uur zou vertrekken. Met dat Jorrit instapt wijst hij erop dat ie eigenlijk om 15:49 gaat aankomen. Nogal een probleem want ik moest ook nog een nieuw ticket kopen! Dus aan het station wat gerend, en gelukkig werkte de automaat naar behoren, want ge kent dat eh: dan zijt ge te laat en dan zal alles eens tegenwerken. 't Had natuurlijk ook te maken met dat ik altijd een stuk vroeger vertrek dan strikt noodzakelijk, voor situaties zoals deze. Maar uiteindelijk zijn we dus op tijd in Diest geraakt.

Het feestje zelf was enorm fijn! Er was frisdrank en chips en lolly's en nootjes en kaasjes en zo ja wel lekker hoera ik hou van eten mmmmmmmmmmm.

Met Mannu hebben we nog wat afgelachen tijdens het autorijden over de CD&V, drugs, bankroven en witte bestelwagens waarin waarschijnlijk verkrachtingen plaatsvonden, en dat wisten we omdat we echte wannabe-politie-inspecteurs zijn die iemand aan de bushalte gingen ophalen.

Jorrit had ook zijn Nintendo Switch meegenomen, wat dus ook m'n eerste kennismaking met dat apparaat was. En wat speel je op hardware van Nintendo? Ah Mariospelletjes natuurlijk, Party en -Kart. Allebei natuurlijk rigged voor de computer zoals we allemaal weten.

Maar serieus, 't was wel een innovatief systeem om mee samen te spelen. Volgens Jorrit gaat de batterij van zo'n kaske ook 10 uur mee.

Daarna hebben we nog pizza's gegeten. Na constant mij te plagen over hoe dat ze overal ananas op willen hebben, hield ik mijn moordlusten voor dat stelletje pizzaketters in bedwang, terwijl we zaten te smekkelen. Ik denk dat er nog pizza over was, maar veel ging het niet zijn.

Die avond hebben we nog Scary Movie gekeken, bij gebrek aan een beter alternatief. Het idee was om iets horror te kijken maar Fien gaf aan daar geen plezier aan te gaan beleven.

De volgende dag zijn we nog door dag en dauw eventjes het veld ingetrokken om naar goede gewoonte met de drone van Mannu te gaan vliegen, uitgerust met een cameraatje en zender voor de beelden.

En dan was het weer tijd om te vertrekken. Maar niet voordat we een zelfgeprint fosforescerend spookje meekregen, en dat ziet er zo uit:

Boe!

Ik wou dat ik ook zo'n creatieve ideeën had! En een 3D-printer. Wie niet.

KOUD

Mijn god wat is het deze week koud geweest! Of misschien lag het aan mij? Ik heb bij Mannu meer bij de kachel gezeten en gestaan dan ergens anders, gewoon omdat ik me niet warm kon houden.
De slaapzak hield me ook niet al te warm, maar toen dacht ik nog dat het niet kouder kon. Totdat ik naar het toilet moest.
Op het gelijkvloers bevroor ik terwijl mijn huid zich vasthechtte aan de bril waarop ik ging zitten. Ik had zo'n medelijden met Tiki de hond die het hele nachten daar uithoudt.

De volgende ochtend ook. En de dag daarna ook. Waarom weet ik gewoon niet, ik vermoed een prangend tekort aan Jonathan in mijn bed, want die heb ik sinds dinsdag niet meer gezien, en die warmt mij altijd op in bed.

Volgende week geven ze terug wat warmer weer, en dat zou wel handig zijn, want ik zit niet graag op de fiets te bevriezen op weg naar de campus. Ik heb voor de zekerheid toch maar handschoenen en een sjaal meegenomen naar Gent.


Tot zover mijn weekly weer. Vanaf volgende week starten we met de werkcolleges van wiskunde, hurts in the feels. Maar ik geraak er wel. 'k Ben er toch altijd geraakt zeker? Bye!

I made a blog

Jan. 27, 2018

If you're reading this, then that means I have succeeded in creating a blog system for my beautiful website. (And also, that Gitar a pretty "presentable" thing is, as of now)

You know it: This means that from this day, I too, will be participating in the creation of the written word. This is coloquially named "blogging".

For the weekly readers this might sound like a joke, because I've been "blogging" for a while now. But this is first permanent blog post, so I'm still saying I started now.

This is one of those meta-posts. I'll ...

📚 Read on

2017; the best year of my life

April 12, 2018

Yeah sorry… But as of writing, I'm up to my neck in work. I'll get on the English translation when I've got some more time, pinky promise.

📚 Read on
Never miss an update again.

Getting info on updates to blog posts, major website changes, and other important news items is now easy and convenient with RSS.