Blog

Welcome to my blog. Here, I write about things that interest me. Politics, coding, studying, life, or anything else I fancy rambling about. If you're in luck, I may've written it in a language that you understand better than English.

rss_feed

Weekly

Open archief

Jonathan

Sinds twee weken geleden zijn Jonathan en ik exact twee jaar samen.

En twee jaar al samen, zó lang voelt het nochtans niet voor mij. Ik mis hem ook nog elk weekend dat ik weer naar Bilzen ga dus de liefde zit er nog altijd stevig in.

Bij Valentijn hebben we niets speciaals gedaan, maar omdat ik nu net m'n diploma heb gehaald, valt het wel heel erg goed om deze beide gebeurtenissen samen te vieren. En zo geschiedde, met een boot vol sushi:

(Wel dit is eigenlijk dezelfde foto van de boot die we vorig jaar hadden maar hoeveel denk je dat die verschilde van deze keer?)

From Tanzania with veggies

Helena (de zus van Jonathan, nvdr) is een half jaar geleden in Tanzanzië gaan studeren in het kader van haar bacheloropleiding Afrikaanse Talen & Culturen. Die opleiding kenmerkt zich (vanzelfsprekend) door een groot onderdeel Afrikaanse geschiedenis, maar ook minstens zoveel porties Swahili als ik wiskunde krijg.

En mag ik even tussendoor opmerken hoe verdomd moeilijk Swahili eigenlijk niet is? Ze had eens een tekstje voor een theaterstuk moeten instuderen, en… Ik zal niet zeggen dat het was alsof iemand met zijn voorhoofd op een toetsenbord had zitten rammen, maar ik zal het u echt niet kwalijk nemen als ge dat wel denkt. Mad respect dat ze dat kan.

Hoe dan ook, ze is een week geleden teruggekeerd naar België, en omdat we toch nog niet mijn diploma gevierd hadden, hebben we dat dan maar tegelijk gedaan (maar het draaide toch vooral rond Helena's terugkomst natuurlijk).

En bij een feest hoort natuurlijk ook lekker eten, en gelukkig deelt Helena dezelfde liefde voor kazen als ik, dus was het penne met vierkazensaus. Hemels.

Was eerst nog wel een soep eten met stukjes zalm. Een vreemde combinatie die ik wel kon smaken.

helena1.jpg

En natuurlijk ook een hoop beeldmateriaal bekijken, allemaal rond de TV:

helena2.jpg

Belgische Cyber Security Challenge

Ik heb dit jaar voor de eerste keer eens meegedaan aan de Belgische CSC, een wedstrijdje voor studenten om allerlei verschillende beveiligingssystemen te kraken.

't Was nogal in een plotse vlaag. Normaal had ik er niet aan meegedaan, maar mijn professor Compilers wijdde toch het einde van zijn hoorcollege aan de wedstrijd, en ik had wel goesting in iets tofs en unieks.

Ik heb nog inderhaast Jorrit kunnen strikken om in mijn team te komen, samen met Jonathan. En ik heb ons team Infora gedoopt. Een naam die ik, moest ik later zelfstandige worden, fucking hard ga gebruiken als bedrijfsnaam omdat ik 'm zo geweldig vind, al zeg ik het zelf.

Jorrit kon gelukkig voor twee dagen naar Gent komen, en dat heeft hij ook gedaan, en na een lunch ben ik samen met hem begonnen aan de heuse opdrachten.

In het begin zaten we nog goed op koers. Na wat geïnformeerde gokken en zoekwerk kon ik al na een relatief korte tijd al een hoop punten bijeensprokkelen. Jorrit wist ook een heuse opdracht tot een goed einde te brengen.

We hebben die avond tot drie uur in de ochtend doorgewerkt aan de opdrachten. Enkele teams hadden al dubbel zoveel punten als ons, maar voor de hoeveelheid voorbereiding die we hadden geïnvesteerd zaten wij enorm goed.

De volgende ochtend zijn we er terug aan begonnen, ik met een nogal licht hoofd omdat mijn slaapschema volledig verprutst was.
En man, wat heb ik me dom gevoeld die voormiddag (Jorrit trouwens ook). We maakten maar héél traag vorderingen, en omdat de opdrachten alles-of-niets waren, kregen we maar geen punten bij. Een zip-cracker die ik die nacht had laten opstaan, besloot te crashen, dus een cruciale opdracht liep nog meer vertraging op.

Nu, uiteindelijk wisten we toch nog onze positie te verbeteren. Nog een geluk want het moraal was zo goed als onbestaande.

Van enkele opdrachten bleek dat we er met onze neus bovenop zaten. Jonathan had een afbeelding bijna weten te kraken, maar had een cruciale techniek op een andere afbeelding toegepast, en ik had bijna met een paddle attack 90 punten uit de brand gesleept. I screamed.

Ach ja, we hebben ons gelukkig kunnen kwalificeren voor de pre-finales in Brussel. Daar moeten we blijkbaar een fysiek slot proberen te breken. Ik heb geen flauw idee hoe ik daaraan zou moeten beginnen, maar misschien moet ik maar eens kijken voor wat spulletjes.

infora.jpg

Oh en fuck die Matrix-bullshit want dat was gewoon om u in uw gezicht te spuwen.

Weekly → Monthly?

De weekly van deze keer heeft op zich laten wachten, en dat was ook expres. Er is de laatste weken gewoon niet genoeg noemenswaardigs gebeurd in mijn leven.
Da's niet om te zeggen dat ik mij doodverveel, integendeel, 'k heb meer dan genoeg om handen. Maar ik wil graag dat als mensen mijn blog lezen, dat ze iets hebben van: "Ja, ik ga de volgende ook lezen want 't was wel een beetje interessant", of: "Ik zit nu toch op het toilet, 'k ga eens kijken of Maarten iets nieuws heeft geschreven." Zoiets zou wel fijn zijn. Niet dat het een sleur wordt om elke week maar iets erin te kunnen rammen. Quality over quantity zal ik maar zeggen.

Ik zie het nu direct ook niet echt zo veel "leeswaardiger" worden, dus ik ben aan 't overwegen om van mijn "weekly's" "monthly's" te maken. Dat geeft mij ook een stuk meer tijd om aan andere dingen te werken van mijn website, en dan ben ik een stuk zekerder dat ik op het einde van de maand ook iets kán posten. We zien wel hoe het loopt. Ik zal voorlopig gewoon de oude naam aanhouden, maar alles onder voorbehoud hè.

Gein met UGent-campagne

Universiteit Gent heeft de laatste maanden de Prove us wrong-campagne gelanceerd. Op de campussen zijn overal totaal van de pot gerukte stellingen opgehangen (of zijn ze dat niet?!), zoals "God is een aardbei 🍓", "Slapen is nergens voor nodig ☕", "Donkere materie is lichtgeel 🐤", … Ik vond het wel iets hebben. 't Is maar waar totdat het tegendeel bewezen is.

Of ja, volgens de Faculteit Wetenschappen was het antwoord net iets logischer dan dat:
FoS_throwing_shade.jpg

Ik heb dan maar mijn bijdrage geleverd en iets kleins gemaakt in die trend, maar iets persoonlijker. 'k Ga het hierbij laten voor deze week maand. Nog veel plezier met het leven iedereen.

UGent_DurfDenken_bonnie.png

I made a blog

Jan. 27, 2018

If you're reading this, then that means I have succeeded in creating a blog system for my beautiful website. (And also, that Gitar a pretty "presentable" thing is, as of now)

You know it: This means that from this day, I too, will be participating in the creation of the written word. This is coloquially named "blogging".

For the weekly readers this might sound like a joke, because I've been "blogging" for a while now. But this is first permanent blog post, so I'm still saying I started now.

This is one of those meta-posts. I'll ...

📚 Read on

2017; the best year of my life

April 11, 2018

Yeah sorry… But as of writing, I'm up to my neck in work. I'll get on the English translation when I've got some more time, pinky promise.

📚 Read on
Never miss an update again.

Getting info on updates to blog posts, major website changes, and other important news items is now easy and convenient with RSS.